Grundläggning, Stabil grund | Grundia

Grundläggning

 

Stabil grund

Vi på Grundia AB har utfört många grundläggningsarbeten och har stor erfarenhet och kompetens inom området. Vi vet vilka risker som kan uppstå om man inte har en bra grundläggning till sin byggnad och därför är det något vi lägger en stor vikt vid.

Vi ser alltid till att använda oss utav rätt metod anpassat till användningsområdet. Det bärande systemet, materialet och utförandet varierar i egenskaper och bestäms utefter många olika faktorer.

Den tekniken vi använder oss utav för grundläggning är oberoende av markens bärighet. Vi kan forma terrängen, dränera och schakta tills de motsvarar de krav som ställs. Oavsett om det är en byggnad, kaj, bro eller väg som ska byggas är det väldigt viktigt att konstruktionen ligger på en stabil grund. Genom bra grundläggning utnyttjar man hållfastheten hos jord och berg för att bära en stor last. Vi ställer även andra krav på att grundkonstruktionen kan dränera vatten, isolera mot kyla och förhindra att radon tränger upp i byggnaden.

Vi brukar skilja på ytlig och djup grundläggning

Den ytliga grundläggningen kan användas när jorden nära under byggets underkant är tillräckligt fast och hållbar i förhållande till byggnadsverkets utformning, tyngd och last. Det är sällan vi använder oss utav detta om det inte gäller mindre byggen.

Den djupa grundläggningen utförs med hjälp av pålar för att få en starkare och mer hållbar konstruktion för stora byggen eller där markens bärighet är sämre. Pålarna installeras med hjälp av slag eller borrning i berg eller jordar. På detta vis skapar vi en hållfast grund för konstruktionen.

Vad man kräver av en grundkonstruktion beror mycket på vad man ska använda den till. Ibland kanske den tillåtna rörelsen är endast ett par millimeter för ett golv medan det tillåts någon decimeter under en viss vägsträcka. Vi lyssnar på dig och anpassar grundläggningen efter dina önskemål och behov.

Vi hjälper dig genom hela grundläggningsprojektet

Grundia AB strävar alltid efter att ta fram den optimala grundläggningskonstruktionen och våra professionella geotekniker och konstruktörer gör det möjligt. Vi tycker det är viktigt att kunna påverka kvalitén genom hela projektet och har all kompetens inom företaget vilket gör att vår kommunikation är tydlig såväl inom företaget som emot våra kunder.

Vi utför alla sorters grundläggningsprojekt och du som kund ska alltid känna en trygghet i att vi finns här för dig. Om du har konstruerat din egen lösning kan du ändå vända dig till oss för tips och råd. Med vår erfarenhet delar vi gärna med oss av vår kunskap.

Har du frågor eller funderingar kring grundsättning av ert byggprojekt så tveka inte att kontakta oss. Vi hjälper dig med svar eller bokar ett möte för att presentera vårt förslag. Vi utgår från Göteborg men hjälper våra kunder över hela Sverige och finns på plats i Stockholm, Malmö, Norrköping, Uppsala, Västerås och Gällivare.

 

Se referenser från våra projekt här!

Välkomna till oss!

OFFERT
  Genom din kontaktförfrågan samtycker du till att vi tar del av de personuppgifter du valt att delge.

  Grundia utför projekt i Stockholm, UppsalaNorrköpingMalmöLinköping, Göteborg, Gällivare och Västerås

  Men även i övriga delar av landet!
  Kontakta oss!


  Grundia AB är en del av koncernen Nordisk Bergteknik.
  För mer information hänvisar vi till Nordisk Bergtekniks hemsida.