Grundläggning Västerås | Grundia

GRUNDLÄGGNING VÄSTERÅS

Grundläggning i Västerås

Projektledare på plats i Västerås
Jiri Siivikko 070 920 50 89 jiri@grundia.se

Vi på Grundia AB har stor erfarenhet och kompetens inom området och har utfört många grundläggningsarbeten genom åren. Vi har tagit del av olyckliga öden vid byggnader som vilar på dåliga grundläggningar och därför är det något vi lägger en stor vikt vid – vi vet hur viktigt det är.

Vi använder alltid rätt metod och arbetssätt anpassat till användningsområdet. Vi har kunskap av att det bärande systemet, materialet samt utförandet varierar i egenskaper – därför bestäms det utefter många olika faktorer.

I Grundia AB använder vi oss av en teknik för grundläggning som är oberoende av markens bärighet. Vi formar terrängen, dränerar och schaktar tills de motsvarar våra egna samt allmänna krav. Oavsett om det är en byggnad, kaj, bro eller väg som ska byggas är det väldigt viktigt att konstruktionen ligger på en stabil grund. Genom bra grundläggning utnyttjar man hållfastheten hos jord och berg för att bära en stor last. Vi ställer även andra krav på att grundkonstruktionen kan dränera vatten, isolera mot kyla och förhindra att radon tränger upp i byggnaden.

Vi skiljer på ytlig och djup grundläggning.

 • Den ytliga grundläggningen
  Används när jorden nära under byggets underkant är tillräckligt fast och hållbar i förhållande till byggnadsverkets utformning, tyngd och last. Det är sällan vi använder oss utav detta om det inte gäller mindre byggen.
 • Den djupa grundläggningen
  Utförs med hjälp av pålar för att få en starkare och mer hållbar konstruktion för stora byggen eller där markens bärighet är sämre. Pålarna installeras med hjälp av slag eller borrning i berg eller jordar. På detta vis skapar vi en hållfast grund för konstruktionen.

Vad man kräver av en grundkonstruktion beror mycket på vad man ska använda den till. Ibland kanske den tillåtna rörelsen är endast ett par millimeter för ett golv medan det tillåts någon decimeter under en viss vägsträcka. Vi lyssnar på dig och anpassar grundläggningen efter dina önskemål och behov.

Vi hjälper dig i Västerås, genom hela grundläggningsprojektet

Grundia AB strävar alltid efter att ta fram den optimala grundläggningskonstruktionen och våra professionella geotekniker och konstruktörer gör det möjligt. Vi tycker det är viktigt att kunna påverka kvalitén genom hela projektet och har all kompetens inom företaget vilket gör att vår kommunikation är tydlig såväl inom företaget som emot våra kunder.

Vi utför alla sorters grundläggningsprojekt och du som kund ska alltid känna en trygghet i att vi finns här för dig. Om du har konstruerat din egen lösning kan du ändå vända dig till oss för tips och råd. Med vår erfarenhet delar vi gärna med oss av vår kunskap.

Har du frågor eller funderingar kring grundläggning av ert byggprojekt i Västerås, så tveka inte att kontakta oss. Vi hjälper dig med svar eller bokar ett möte för att presentera vårt förslag.

Se referenser från våra projekt här!

Välkomna till oss!

OFFERT
  Genom din kontaktförfrågan samtycker du till att vi tar del av de personuppgifter du valt att delge.

  Grundia utför projekt i Stockholm, UppsalaNorrköpingMalmöLinköping, Göteborg, Gällivare och Västerås

  Men även i övriga delar av landet!
  Kontakta oss!


  Grundia AB är en del av koncernen Nordisk Bergteknik.
  För mer information hänvisar vi till Nordisk Bergtekniks hemsida.