Borrning - Grundia AB

Borrning

Borrning

Vi på Grundia AB har resurser för att utföra alla typer av borrning av pålar inför att utföra säkra grundsättningar eller skapa nya brunnar genom vattenborrning.

Med vår långa erfarenhet och gedigna kunskap hjälper vi dig med stora som små uppdrag och ser alltid till att leverera genom våra säkra metoder.


Vi rekommenderar borrade stålpålar vid följande markförhållanden

 • Berg
 • Gamla grundrester
 • Släntberg
 • Stenig jord
 • Blockrik mark

Vi utför alla typer av borrningar med följande pålar

 • Stålrörspåle
 • Injekteringspåle
 • Stålkärnepåle
 • Kärnborrad stålrörspåle


 

Stålrörspåle/injekteringspåle

Då borras stålpålar ner minst en halv meter för att sedan spola rent rören och fylla de med injekteringsbruk. Därefter kontrolleras bärförmågan och stoppslagningen för att vi sedan ska kunna montera en tryckfördelningsplatta. Det borrade stålpålarna är ett bra alternativ när marken är besvärlig och med längder från 1 meter blir det lättare att anpassa för arbete i källare och trånga utrymmen.

Stålkärnepålning/ Kärnborrad stålkärnepåle

Stålkärnepålar installeras i förborrade rör som gör att de kan användas vid alla typer av markförhållanden. De två sorter pålar som används och den ena är spetsburen vilket innebär att den gjuts fast i ett foderrör som går ner till berg och kan utså stora tryckpåfrestningar. Den andra typen av påle är mantelburen och gjuts fast i underliggande berg och är försedd med svetsade ringar som hjälper till att fördela trycket men även dragkraften i miljön runt omkring.

Den kärnade stålkärnepålen används när det ställs extremt höga krav på den omgivande miljön och att borrningen blir skonsam, vilket innebär att slående borrning som sänkborrhammare eller topphammare inte tillåts.

Kärnborrad stålrörspåle

Den kärnborrade stålrörspålen är spetsburen och används vid samma skäl som kärnborrad stålkärnepåle, alltså när det är väldigt viktigt att borrningen sker skonsamt. För att borra önskat hål används roterande tunnväggigt rör med hårdmetall eller diamanttänder för att ge extremt bra rakhet.

Vi på Grundia AB har genomfört och deltagit i väldigt många borrningsuppdrag och våra medarbetare är erfarna och yrkesmässiga med hög kompetens. Vi ser ständigt till att utbilda vår personal och vara uppdaterade med det senaste teknikerna.

Våra tjänster finns tillgängliga för alla i Sverige och vi välkomnar våra kunder med öppna armar och tar oss an alla projekt. Om ni har frågor eller funderingar så är ni välkomna att kontakta oss så ska vi svara så gott vi kan eller boka ett möte för direkt vägledning.

Välkomna till oss!

OFFERT
  Genom din kontaktförfrågan samtycker du till att vi tar del av de personuppgifter du valt att delge.

  Grundia utför projekt i Stockholm, UppsalaNorrköpingMalmöLinköping, Göteborg, Gällivare och Västerås

  Men även i övriga delar av landet!
  Kontakta oss!


  Grundia AB är en del av koncernen Nordisk Bergteknik.
  För mer information hänvisar vi till Nordisk Bergtekniks hemsida.