Grundförstärkning Göteborg | Grundia

GRUNDFÖRSTÄRKNING GÖTEBORG

Vi hjälper dig i Göteborg med grundförstärkning

Efter många år i branschen vet vi att många äldre byggnader tar skada på grund av en dålig grund. Vi på Grundia AB hjälper er gärna att ordna detta genom en grundförstärkning för att kunna bevara de drabbade byggnaderna. I en förlängning är det både mer skonsamt och effektivast för att undvika dyra kostnader i slutändan. Vi värdesätter hållbarhet och hjälper dig gärna.

Vanliga anledningar till marksättningar

 • Vibrationer från tung trafik
 • Bristfälligt arbete med grunden
 • Vattenskador som försvagat marken
 • Dålig komprimerad jord under byggnaden
 • Grundvattensänkning
 • Schaktning

Vanliga tecken på att grunden är i rörelse

Det främsta tecknet på att husgrunden är i rörelse och kan vara i behov av grundförstärkning är sprickor i väggar och golv som sjunkit. Sprickorna löper vanligtvis diagonalt och kommer plötsligt upp i cement inomhus och i tegel utomhus. Det är ofta större än de hårfina som kan uppkomma av naturliga skäl i materialet. För att kontrollera golvet kan man kolla intill golvlisten och se om det finns glipor eller sprickor. En annan sak man kan kontrollera är om fönster och dörrar kärvar och är svåra att öppna och stänga på grund av rörelser i husgrunden.

Gör en egen snabbkontroll

 • Sprickor i väggar och på fasaden
 • Golv som lutar ihop med glipor vid lister
 • Fönster och dörrar kärvar

Känner du dig osäker, så kan vi självklart skicka en besiktningsman som är yrkesmässig professionell och hjälpa till med att se över grunden till din fastighet samt om behov för en grundförstärkning finns. En marksättning ger inte endast spår estetiskt och kan sänka intryck och trivsel, det kan också innebära sänkt värde på fastigheten och därför är det viktigt att åtgärda innan kostnaderna blir för stora.

Vi är specialister på att grundförstärka byggnader

Vi är specialister i Göteborg på att grundförstärka hus, bryggor, kajer, befintliga fastigheter och broar. Våra uppdrag går ut på att stoppa hus som sjunker, stärka jordens bärighet – samt förbättra stödet för de bärande konstruktionerna. Vi på Grundia AB har bred erfarenhet av olika grundförstärkningar på byggnader och andra anordningar i alla storlekar. Vi har specialmaskiner som gör att vi kan komma åt i alla utrymmen vilket gör oss flexibla i vårt arbetssätt.

Tveka inte att kontakta oss för vidare rådgivning.

Vi garanterar den mest prisvärda lösningen i Göteborg och kan leverera ett helhetskoncept där vi tar hand om även schakt, armering och gjutning. Vi ser alltid till att sättningsmätningarna upprättas och följs upp under hela projektet. Vi har utfört en hel del grundförstärkningar för bostadsrättsföreningar och har många andra referensprojekt att hänvisa till för att ge ytterligare en trygghet åt våra kunder i Göteborg. 

Vi har personal med den totala kompetensen i branschen och vi kombinerar alltid teknik med vilket typ av åtgärd för dåliga markförhållanden som måste göras för att få det bästa slutliga resultatet. Har du frågor eller funderingar kring grundförstärkning av er fastighet i Göteborg så tveka inte att kontakta oss. Vi hjälper dig med svar eller bokar ett möte för att presentera vårt förslag.

Se referenser från våra projekt här!

Välkomna till oss!

OFFERT
  Genom din kontaktförfrågan samtycker du till att vi tar del av de personuppgifter du valt att delge.

  Grundia utför projekt i Stockholm, UppsalaNorrköpingMalmöLinköping, Göteborg, Gällivare och Västerås

  Men även i övriga delar av landet!
  Kontakta oss!


  Grundia AB är en del av koncernen Nordisk Bergteknik.
  För mer information hänvisar vi till Nordisk Bergtekniks hemsida.