Grundförstärkning Stockholm | Grundia

GRUNDFÖRSTÄRKNING STOCKHOLM

Är du i behov av grundförstärkning i Stockholm?

Vi har funnits i branschen i många år och vet att det finns många äldre byggnader som tar skada på grund av dåliga grundsättningar. Vi på Grundia AB åtgärdar detta genom att grundförstärka byggnaden. För att kunna bevara de äldre drabbade byggnaderna är detta det mest skonsamma och effektiva för att undvika dyra kostnader i förlängningen.

Vanliga anledningar till att grunden blir sämre med tiden

 • Vibrationer från tung trafik
 • Bristfälligt arbete med grunden
 • Vattenskador som försvagat marken
 • Dålig komprimerad jord under byggnaden
 • Grundvattensänkning
 • Schaktning

Märkbara tecken på att grunden är i rörelse

Det tydligaste tecknet på att husgrunden är i rörelse och kan vara i behov av grundförstärkning är sprickor i väggar och golv som sjunkit. Sprickorna löper vanligtvis diagonalt och visar sig plötsligt i cement inomhus och i tegel utomhus. Det är ofta större än de hårfina sprickor som kan uppkomma av naturliga skäl i materialet.

Gör en egen snabbkontroll

 • Sprickor i väggar och på fasaden
 • Golv som lutar ihop med glipor vid lister
 • Fönster och dörrar kärvar

Vi förstår att detta kan vara svårt att avgöra på egen hand om behovet av en grundförstärkning finns, och vi kan självklart bistå med en yrkesmässig besiktningsman för att göra en professionell bedömning. En marksättning ger inte bara spår estetiskt utan kan sänka intryck och trivsel vilket också påverkar värdet på din fastighet och därför är det viktigt att åtgärda problemen innan kostnaderna blir för stora.

Vi är experter på att förstärka grunden på din byggnad

Vi är specialister i Stockholm på att grundförstärka hus, bryggor, kajer, befintliga fastigheter och broar. Våra uppdrag går ut på att stoppa hus som sjunker, stabilisera jordens bärighet – samt förbättra stödet för de bärande konstruktionerna. Vi på Grundia AB har bred erfarenhet av olika grundförstärkningar på byggnader och andra anordningar i alla storlekar. Vi har specialmaskiner som gör att vi kan komma åt i de flesta utrymmen vilket gör oss flexibla i vårt arbetssätt.

Kontakta oss för vidare rådgivning

Vi garanterar den mest prisvärda lösningen i Stockholm och kan leverera ett helhetskoncept där vi även tar hand om schakt, armering och gjutning. Vi ser alltid till att sättningsmätningar upprättas och följs upp under hela projektet. Vi har utfört en många grundförstärkningar för bostadsrättsföreningar och har referensprojekt att hänvisa till för att ge ytterligare en trygghet åt våra kunder i Stockholm. 

Vi har personal med den totala kompetensen i branschen och vi kombinerar alltid teknik med vilket typ av åtgärd för dåliga markförhållanden som måste göras för att få det bästa slutliga resultatet. Har du frågor eller funderingar kring grundförstärkning av er fastighet i Stockholm så tveka inte att kontakta oss. Vi hjälper dig med svar eller bokar ett möte för att presentera vårt förslag.

Se referenser från våra projekt här!

Välkomna till oss!

OFFERT
  Genom din kontaktförfrågan samtycker du till att vi tar del av de personuppgifter du valt att delge.

  Grundia utför projekt i Stockholm, UppsalaNorrköpingMalmöLinköping, Göteborg, Gällivare och Västerås

  Men även i övriga delar av landet!
  Kontakta oss!


  Grundia AB är en del av koncernen Nordisk Bergteknik.
  För mer information hänvisar vi till Nordisk Bergtekniks hemsida.