Pålning, Pålningsarbeten | Grundia

Pålning

Vi på Grundia AB har resurser att utföra alla typer av pålningsarbeten och flera år av erfarenhet.

Påla är ett vanligt tillvägagångssätt för att skapa en stabil, trygg och säker grund att bygga vidare på.

Det ger stora möjligheter till flexibel etablering eftersom valet av platsen blir mindre begränsad.

Anledningen till att man väljer att påla är ofta vid känsliga byggnader, svåra jordförhållanden eller tunga laster och den gemensamma egenskapen är att alla pålar oavsett variant, tar sig effektivt igenom lösa jordlager och ger en stadig grund för byggnaden och lämnar inga lutande hus efter sig.

Vi utför alla typer av metoder oavsett om det gäller slagna pålar av stålrör, betong eller trä. Vi kan även borra pålar av stålkärnor, stålrör eller injekterade. Stålkärnepålar är ofta mer kostsamma men klarar också de allra högsta kraven. Det som avgör vilken modell som passar bäst beror på vilka krav som ställs, vilken geoteknik det ska tas hänsyn till samt beroende på om det gäller att påla industri lokaler, hus, järnväg eller broar. Vi presenterar alltid bara det bästa åt våra kunder!

Vi använder oss ofta utav två typer av mikropålar beroende på vilket projekt som ska genomföras och lämpar sig bäst till affärsbyggnader, bostadshus, industribyggnader, väg- och järnvägskonstruktioner samt broar. Det är en lättanvänd och kostnadseffektiv metod som möjliggör en snabb installation och minimalt med materialspill, se fördelarna nedan.


RR-Pålar

 • Snabb skarvning
 • Liten massundanträngning
 • Små vibrationsstörningar
 • Hög bärförmåga
 • Installeras med slagning eller tryckkraft

RD-Pålar

 • Går igenom alla markskikt ända ner till berggrunden
 • Minimala avvikelser i position och lutning
 • Lätt och snabb skarvning
 • Installeras med hjälp av borrning

 

Vi utför självklart våra tjänster även för mindre projekt om man är i behov av förstärkning av pålar inomhus eller i källare. Vi har arbetssätt som utgör så lite stök som möjligt och arbetar snabbt och effektivt för att inte dröja för länge vid dessa uppdrag.

Det gäller vid villapålning överlag, vi har specialutrustade lastbilar med kran samt hydraulhammare med en räckvidd som gör att vi kommer åt överallt.

Vi på Grundia AB har genomfört och deltagit i väldigt många pålningsprojekt och våra medarbetare är erfarna, yrkesmässiga och har hög kompetens. Vi ser ständigt till att utbilda vår personal och vara uppdaterade med det senaste inom alla olika arbetssätt. För oss är det viktigt att vara effektiva och föra en rak kommunikation med våra kunder för att alltid efterlämna det allra bästa resultatet. Vi har många referensprojekt att hänvisa till för att ge dig som kund ytterligare en trygghet i att det vi gör är bra.

Våra tjänster för pålning finns tillgängliga för alla i Sverige och vi välkomnar våra kunder med öppna armar och tar oss an alla projekt. Om ni har frågor eller funderingar så är ni välkomna att kontakta oss så ska vi svara så gott vi kan eller boka ett möte direkt för vägledning.

Välkomna till oss!

OFFERT
  Genom din kontaktförfrågan samtycker du till att vi tar del av de personuppgifter du valt att delge.

  Grundia utför projekt i Stockholm, UppsalaNorrköpingMalmöLinköping, Göteborg, Gällivare och Västerås

  Men även i övriga delar av landet!
  Kontakta oss!


  Grundia AB är en del av koncernen Nordisk Bergteknik.
  För mer information hänvisar vi till Nordisk Bergtekniks hemsida.